В село Комарево предизвикват деца и родители да четат

https://www.24chasa.bg/region/article/10041302 www.24chasa.bg
СНИМКА: pixabay

Първата частна библиотека в берковското с. Комарево организира лятна кампания, насочена към деца, родители и библиотеки наречена „Предизвиквам те да четеш“. Идеята е на кметския наместник Цвета Йорданова. Всички ще получат грамоти, а първите 10 семейства и първите 3 библиотеки, които участват най-активно, ще получат награди. Те ще бъдат връчени в самата библиотека на 06.09.2021 г. от кмета на Община Монтана Златко Живков.

Наградите са осигурени от Общобългарска фондация „Тангра ТаНакРа“.

В Комарево е отворена частна библиотека за обществено ползване. Приютени са книги, изхвърлени за вторични суровини. Фондът наброява вече над 4000 тома. Стартира кампанията "Предизвиквам те да четеш". В нея има 10, 11 предизвикателства, които всяко едно дете, което реши да се включи трябва да направи. Да чете книга в парка, да прочете любимата книга на майка си и баща си, да чете книга на пейка, под дърво, да прочете книга за приятелството или книга за спорт на стадиона или на детска площадка и други.

Имейлът за споделяне на впечатления е infocliobook@gmail.com до 1 септември 2021г

В Комарево през миналия век читалище имало, спомнят си пенсионерите. Някъде в средата на ХХ век местните хора събрали пари и сами вдигнали културен дом. В двуетажната сграда подредили библиотека, оборудвали лекарски кабинет, а в една от стаите настанили кмета. Големият салон на първия етаж пък приютил кино и сцена за представления. „Беше много хубаво! По празниците в салона изнасяха концерти различни състави, а в събота и неделя опъвахме маси и се вдигаха многолюдни сватби!“, спомнят си жителите на Комарево.