25 групи в борба за сцената на "Грийн рок фест" в Русе

https://www.24chasa.bg/region/article/10043757 www.24chasa.bg

На 31 юли приключи конкурсът за участие на младежка група в 13-тото издание на „Грийн рок фест“ в Русе, в който се включиха 25 групи.

Те трябваше да представят аудио демо запис на своя авторска песен. В надпреварата участват банди от цяла България – Русе, София, Варна, Враца, Велико Търново и Троян. Румънска и сръбско-румънска формация също са изявили желанието си да се качат на русенската сцена.


Песните ще бъдат избирани по брой харесвания и вече са публикувани в събитието „Грийн рок фест Русе 2021“ във Фейсбук. Песента, събрала най-голямо одобрение, ще получи правото на участие и нов видеоклип, заснет от „Арена медия“ на територията на град Русе. Гласуването ще бъде отчетено в 21 ч. на 10 август 2021 г.


Припомняме, че „Грий рок фест“ ще се състои на 11 и 12 септември на площад „Свобода“ в Русе. Негови организатори са Община Русе, фондация „Русе – град на свободния дух“ и сдружение „Грийн рок фест“, като събитието се подкрепя от местния бизнес. На сцената ще се изявят 10 български и чуждестранни групи.

На 11 септември специални гости ще бъдат Дуги Уайт, гласът на вечната рок група „Рейнбоу“, и група „Кикимора“. На 12 септември ексклузивно ще се събере легендарната българска група „Фактор“ и ще представи незабравимите си хитове „Приятели“, „Високото момиче“, „Самотният“, „Главната улица“, „Съседката“ и други.


В програмата на тазгодишния фестивал са предвидени и интересни съпътстващи събития.