Интерактивен образователен център заработи в монтанската библиотека

https://www.24chasa.bg/region/article/10047015 www.24chasa.bg
СНИМКИ: Авторката

В първите дни на август Регионална библиотека „Гео Милев“- Монтана посрещна първите ползватели на новоизградения Интерактивен образователен център .

Той е създаден по реда на Правилата за разпределяне на допълнителни средства на регионалните библиотеки от държавния бюджет чрез бюджета на Министерството на културата. Образователният център е оборудван с интерактивна дъска, проектор и 12 таблети на обща стойност 4 650 лв.

В Интерактивния образователен център ще се провеждат тематични часове и занимания по интереси с деца и младежи в училищна възраст, ще се организира и провежда квалификационна и експертно -методическа дейност с библиотечни специалисти и други събития, свързани с културно-информационната дейност на библиотеката.

Интерактивен образователен център заработи в монтанската библиотека

Новият Интерактивен образователен център дава възможност на РБ „Гео Милев“ да предоставя на потребители си висококачествени иновативни услуги, отговарящи на актуалните образователни потребности на младите хора и утвърждава библиотеката като желано място за обучение и повишаване на знанията и квалификацията.