Загина бившият зам.-кмет на Монтана инж. Румен Ангелов

https://www.24chasa.bg/region/article/10050310 www.24chasa.bg
Инж. Румен Ангелов

Бившият зам. кмет на Монтана – инж. Румен Ангелов е загинал вчера преди обяд при верижна катастрофа. Той дори не е била за д волана. Трагичният инцидент станал в индустриалната зона на града. Ангелов бил със свой познат на тротоара пред офиса на фирма. Бил спрял пред автомобила си „Ситроен Косара" . Изневиделица колата била ударена от заобикалящ я „Фолксваген Пасат" и връхлетяла върху него. Според очевидци Ангелов се превъртял през автомобила си и паднал на земята. Пострадал е от тежкия удар. Настанен е в хирургията на монтанската болница с комоцио.

Сформирана е дежурна оперативна група, която при извършения оглед е установила, че на ул. "Индустриална", с посока на движение от ул. "Двадесет и първи век" към завод "Монбат", 70-годишен водач от с. Горна Лука, общ. Чипровци, при управление на лек автомобил "Фолксваген Пасат" при заобикаляне на паркиран лек автомобил "Ситроен Ксара" не подсигурява достатъчно странично разстояние и го блъска в лявата му част.

Вследствие на удара ситроенът се подмества напред и встрани вдясно и блъска 61-годишен пешеходец от с. Помеждин, общ. Георги Дамяново, който се намирал пред автомобила, както и паркиран вдясно лек автомобил "Ауди А3". По-късно е установено, че е със счупен череп, вътремозъчен кръвоизлив, субдурален хематом и е с опасност за живота и е преместен в отделение по анестезиология, реанимация и интензивно лечение, където е починал.

Пробата за употреба на алкохол на водача на фолксвагена е отрицателна, съставен му е акт за нарушение по чл. 25, ал.1 от ЗДвП. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 343 в РУ Монтана .

Румен Ангелов беше заместник кмет по строителството на община Монтана, по- късно се е занимавал с частен бизнес.

По случая се води разследване