Правителството на Екваториална Гвинея благодари на ловешко училище и правителството на България

https://www.24chasa.bg/region/article/10050435 www.24chasa.bg
ОУ "Христо Никифоров" - гр. Ловеч

С нота до посолството на България в Абуджа Министерството на външните работи и сътрудничеството на Екваториална Гвинея уведоми, че правителството на страната високо оценява подкрепата, оказана чрез инициатива на ОУ "Христо Никифоров" - гр. Ловеч, за деца, пострадали от взривовете в град Бата на 7 март 2021 г. От името на правителството на Република Екваториална Гвинея се изразява благодарност към правителството на Република България, българското посолство в Абуджа и ОУ "Христо Никифоров" за значимия жест.

На 20 май 2021 г. на организирана специално за повода церемония посланикът на България в Абуджа Янко Йорданов предаде на посолството на Екваториална Гвинея дарение, събрано от учениците от ОУ "Христо Никифоров" в Ловеч в рамките на инициатива в подкрепа на африканските деца. Българските ученици предоставиха учебни помагала и други материали за свои връстници, пострадали от взривовете в град Бата. Причиненият от неправилно складиране на опасни вещества инцидент доведе до хуманитарна криза в най-големия град и основен стопански център в Екваториална Гвинея.

Инициативата на ОУ "Христо Никифоров" допринася за развитието на сътрудничеството между България и Екваториална Гвинея, които през настоящата година отбелязват половинвековния юбилей от установяването на двустранните дипломатически отношения.