Изпратиха големия пловдивски актьор Николай Станчев с любимата му песен и ръкопляскания (Снимки)

https://www.24chasa.bg/region/article/10050451 www.24chasa.bg
Ивана Папазова благодари на всички, които дойдоха да изпратят в последния му път Николай Станчев.

"Всички ми казваха да бъде силна и аз съм силна. Благодаря ви, че  дойдохте да  сбогувате с Николай, тук в театъра, който бе неговия втори дом. С тези думи се обърна актрисата Ивана Папазова към десетките колеги и приятели дошли да изпратят в последния му път обичания актьор Николай Станчев, който почина внезапно преди два дни.

Поклонението се състоя  в сградата на Драматичен театър -Пловдив. Преди това в църквата "Света Марина" бе извършено опело. Ковчегът му беше отрупан с венци и цветя, а присъстващите не криеха сълзите си от тежката раздяла. По време на церемонията бе прозвуча и любимата му песен" Тhe shape of mу heart" на Стинг".  

"Щастлива съм, че живях с него и го познавах. Съжалявам само, че не се срещнахме по-рано, за да бъдем щастливи по-дълго време", добави още Ивана Папазова.

Да се сбогуват с Николай Станчев  дойдоха зам.-кметът на Пловдив Пламен Панов, народният представител Дани Каназирева, писателят Недялко Славов, артисти, художници, певци, музиканти, дейци на културата, много негови почитатели. Съболезнователен адрес изпрати кметът на Пловдив Здравко Димитров.
"Ники, завесата падна! Аплодисменти!, заяви покрусен неговият приятел Валери Кьорленски, който не можеше да овладее мъката си.
Председателят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев също дойде да отдаде последна почит на Николай Станчев и да подкрепи неговите близки в този толкова тежък за тях момент.
"Николай беше много интелигентен и коректен човек. Стремеше се да помогне на всеки. За последно се чухме с него преди два месеца", заяви Мутафчиев. Трудно сдържаше мъката си и директорът на пловдивския театър Кръстю Кръстев.
"В такъв момент не е лесно да се говори. Благодаря на Господ, че познавах Николай. Беше изключителен човек и колега", заяви Кръстев. И добави, че докато съществува пловдивският театър, ще се помни и Николай Станчев. Присъстващите изпратиха с бурни аплодисменти любимия актьор в последния му път.

Валери Кьорленски
Валери Кьорленски

Последна почит на приятеля и твореца Николай Станчев.
Последна почит на приятеля и твореца Николай Станчев.

Христо Мутафчиев подкрепи Ивана Пазазова в този толкова тежък за нея момент.
Христо Мутафчиев подкрепи Ивана Пазазова в този толкова тежък за нея момент.