Ивет Горанова: Нямам време за почивка, олимпийският медал не е случаен успех

https://www.24chasa.bg/sport/article/10064929 www.24chasa.bg
Ивет и треньорът и се радват на посрещането. СНИМКА: Снимки: НИКОЛАЙ ЛИТОВ

"Постигнах моя резултат с много труд, с много пот, с много кръв и с много лишения. Предстои ми световно първенство през ноември - нямам време за много почивка. Искам да докажа, че олимпийският медал не е случаен успех и че аз съм най-добрата в моята категория и ще го докажа отново на световното първенство." Това заяви в интервю за БТА олимпийската шампионка от Токио по карате Ивет Горанова тази вечер в Долна Митрополия.

В нейна чест бе организирано многолюдно общоградско тържество, информира Вести.бг.

Кметът на общината Поля Цоновска подари на Ивет Горанова икона на Свети Георги Победоносец и обяви, че шампионката ще бъде удостоена със званието "Почетен гражданин на Община Долна Митрополия".

ИВЕТ ГОРАНОВА
ИВЕТ ГОРАНОВА

По решение на Общинския съвет тя получава дарение дворно място, с право на строеж, за да изгради собствен дом, както и първоначална финансова подкрепа от 10 000 лева. Началникът на Висшето военновъздушно училище "Георги Бенковски", бригаден генерал Юлиян Радойски обяви, че на олимпийската шампионка по карате се предлага безплатно студентско място.

Треньорът на златната медалистка от Токио Ангел Ленков каза пред БТА, че според него "бойният дух, който притежава Ивет Горанова, я направи олимпийска шампионка". Това е качество, което или го имаш, или го нямаш, изтъкна той.

Ивет Горанова каза, че тази вечер в Долна Митрополия е най-емоционалният момент за нея.

"Стъпих в родното място, където съм израснала, където съм се изградила като личност и виждам хората, които от малка ме знаят по моя път - от началото досега, знаят през какво съм минала", разкри развълнувана каратистката.

"Казах на децата тук да тренират, защото спорът е здраве, да вярват, че могат, да имат цел, която да следват и никога да не се отказват, въпреки всички предизвикателства", допълни тя.