Вандали чупят пейки и детски площадки в Монтана

https://www.24chasa.bg/region/article/10070115 www.24chasa.bg
Кметът на Монтана Златко Живков

Започнахме основно почистване на подлеза към ж.п. гарата и градинката при автогарата в Монтана – мястото, където е непристъпна зона за гражданите и хотел за клошарите, съобщи кметът Златко Живков.

„ В община Монтана са получени десетки сигнали и то основно от хора, които не са от Монтана, примерно от селата, на които им се налага да преминават през подлеза и да търсят прохлада в градинката или да пътуват . Мястото е ужасно, започнали сме основно почистване. От подлеза, свърталище на клошари са изнесени юргани, дюшеци и бутилки от алкохол. До дни ще приключим с почистването и дезинфекцията и поставяме видеонаблюдение.", каза кметът Живков. Подлезът ще бъде заключван през нощта и отварян рано сутрин.

Подменени са пейки на алея Хаджи Димитър в близост до пазара на колите и в останалите паркове. Инспекторите на общината са установили десетки потрошени от вандали пейки в Градската и Слънчевата градини, а също и в парка Свети Дух. Граждани алармирали,че са счупени плочки пред пощата. Заличени се графитите от автобусните спирки, ремонтирани са градските чешми.

„На местата, където има видеонаблюдение вандалските набези са значително по -малко и заради това ще поставим камери навсякъде. Ремонтирахме и Попската градина, до храма „Свети Свети Кирил и Методий". Това място през лятото се пълни с деца, а част от пейките бяха счупени. Вече са подменени, почистени са и графитите от паметника на Христо Михайлов, подменихме и част от тротоарните плочки в околното пространство."увери кметът.

До 23 август ще бъде ремонтирана дървената сцена в езерото „Монтанензиум".