Задържаха мъж за пламнали 3 имота в Плевенско

https://www.24chasa.bg/region/article/10091929 www.24chasa.bg

51-годишен мъж е задържан за денонощие, след като запали отпадъци в двора на къщата си и пламъците се прехвъриха в два съседни имота в плевенското село Бацова махала. Сигналът за три горящи имота е получен около 20 ч в неделя от тел. 112. Пожарникари от Никопол загасили огъня. Унищожени са дърва за огрев, около 36 кв. м. покривна конструкция на стопанска сграда и дървен хамбар. Огледът в понеделник показал, че пожарът лумнал на 3 места, заради неправилно боравене с огън на открито. Срещу виновника е образувано досъдебно производство, наблюдавано от Плевенската районна прокуратура, съобщи полицията във вторник.

През изминалото денонощие пожарникари от Плевен са потушили запалени сухи треви и стърнища в землищата на селата Брестовец, Дебово и Градина. Спрели са и разгарянето в индустриалната зона на Плевен, и по улици в 2 града - Кнежа и Искър. Кметът на с. Славовица е помагал за локализиране на огнища, застращаващи къщи в покрайнините.

В 18,13 ч в понеделник е постъпил сигнал за горящи сухи треви в края на село Божурица. Огънят се прехвърлил върху две паянтови постройки и обхванал покрива на къща. Пожарът погълнал 60 квадрата покрив, фургони и паянтови постройки. Тъй като пламъците тлеели половин час след полунощ, отново са потърсени пожарникари от Долна Митрополия. Осигурено е дежурство на огнеборци с техника. Пострадали хора няма, уточни плевенската полиция днес.