Пожарникари от Плевен и Левски извадиха жена, паднала в 12-метров кладенец

https://www.24chasa.bg/novini/article/10095006 www.24chasa.bg

През май огнеборците спасиха дете след 20 м. полет в пресъхнал геран


Пожарникари от Плевен и Левски извадиха със специално оборудване 54-годишна жена, паднала в дълбок кладенец в плевенското село Градище. "От престоя в студените води на дъното тя е била премръзнала. С охлузни рани, но без счупвания е приета за преглед в болница. По-късно е освободена без опасност за живота. След успешната спасителна операция жената обяснила, че загубила равновесие и полетяла в 12-метровия геран, разказа днес пред "24 часа" полицейски шеф.

Сигналът е получен в Плевенската пожарна в 7,56 ч във вторник от тел. 112. Подала го майката на пострадалата, която я намерила.

Преди около 3 месеца, на 22 май пожарникари от Левски и Плевен спасиха с алпийски способи момиче на 12 г., паднало в дълбок пресъхнал кладенец в землището на плевенското село Обнова. Детето не видяло отвора на герана, скрит от избуели гъсти храсти и литнало от 20 м. височина. С политравма спасеното по чудо момиче оживя след спешна операция в Плевенската университетска болница.

Пожарникари от Плевен свалиха малолетно дете от трафопост на оживената улица „Гренадирска" в града. Детето е невредимо, съобщи полицията днес. В 12,56 ч във вторник от плевенската пожарна е потърсена техническа помощ за малолетно дете, висящо на трафопоста. 3-има огнеборци със специализиран автомобил незабавно пристигнали на мястото. Малолетното се качило на трафопоста, но не успяло да слезе, уточни плевенската полиция.