Подсъдимият за отглеждане на коноп в монтанското село Белимел е с наказание

https://www.24chasa.bg/region/article/10095506 www.24chasa.bg
Отглеждане на конопени растения

С наложено наказание приключи делото срещу М.М., привлечен към наказателна отговорност от Окръжна прокуратура – Монтана за извършени от него престъпления.

През юни 2020 г. подсъдимият М.М. незаконно отглеждал растения от рода на конопа в двора на имот в с. Белимел, област Монтана. Общата стойност на предмета на престъплението, с различно съдържание на активен компонент – тетрахидроканабинол, възлиза на 213,78 лева.

В жилищна сграда с прилежаща към нея селскостопанска постройка на същия адрес, в нарушение на разпоредбата на Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите, мъжът държал високорисково наркотично вещество, оценено на 706,92 лева.

На различни места в имота подсъдимият държал археологически обекти, които не са идентифицирани и регистрирани по съответния ред – пръстени, фибула, фрагменти на гривни и монети.

Подсъдимият М.М. се е признал за виновен и се е споразумял с държавното обвинение. С определение на съда му е наложено наказание от една година „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок.