Приятелят на жестоко убитото бременно момиче говори за посегателствата от пастрока й

https://www.24chasa.bg/novini/article/10111029 www.24chasa.bg
Мария Христова и приятелят й Кадър: Radio 999 BG

Убитото 17-годишно бременно момиче в Ямболско - Мария Христова, разказвало преживе за посегателствата от доведения й баща.

Пастрокът й - 44-годишният Йовчо Стоянов остава за постоянно в ареста. Виж видеото.

Тялото на Мария Христова беше открито седмица след изчезването й в изоставен кладенец.

„Пастрокът й е посегнал на Мария и тя се е съпротивлявала. Това е моята теория. Те живеят близо до кладенеца. Майка й замина за Русе и явно са останали сами. В деня на трагедията аз бях на работа”, разказва приятелят на Мария.

„Живея близо до кладенеца. Вечерта чух някакви животни и извиках приятели, за да проверим какво се случва. Там намерихме Мария”, разказва мъжът, открил трупа, пред Нова тв.

По време на разследването е установено, че издирваната непълнолетна Мария Христова е била удушена, след което трупът е бил изхвърлен в кладенец в селото. Обвиняемият е съжителствал с майката на пострадалата и отрече пред Съда да е извършител. Защитата му поиска по-лека мярка, заради здравословни проблеми, но съдията постанови най-тежката, която може да бъде обжалвана пред Апелативния съд в Бургас.

По думите на окръжния прокурор Милен Божидаров обвинението може да претърпи промяна към по-тежко, предвид жестокостта с която е извършено престъплението.