COVID уби Антон Карагьозов, лидер на "Столипиново"

https://www.24chasa.bg/region/article/10112145 www.24chasa.bg
Антон Карагьозов

Целият квартал е пламнал, идват си от чужбина, вдигат сватби и се заразяват, твърди Албена Костадинова от "Индирома"

Председателят на фондация "Рома" и бивш общински съветник Антон Карагьозов почина на 64 г. В "Столипиново", където той се ползваше с уважение и почит заради образователните програми, които реализираше, са потресени.

"Разбрах, че e бил с COVID. Цяла седмица са се опитвали да го спасят в болница, но не са успели", каза пред 24plovdiv.bg шефката на ромската неправителствена организация "Индирома" Албена Костадинова. Според нея цяло "Столипиново" в момента е пламнало от COVID.

"Идват си от чужбина, правят големи сватби с по няколкостотин души и се заразяват един друг", добави Костадинова.

Лекарите смело са се борили, но болестта е надделяла, казаха пред 24ploviv.bg негови близки. От читалище "Димитър Пешев", на което Карагьозов беше председател, не могат да повярват.

Карагьозов още през 90-те години на миналия век създаде фондация "Рома" с културно-просветна насоченост. И се превърна в един от водещите лидери на "Столипиново". Проектът му училище "Втори шанс" е сред най-успешните. Фондациите му вървяха добре, казват посветени. Някои го критикуваха, че покрай помощите, които идваха от чужбина за ромите, той също е получил. И сочеха към къщата му на ул. "Ландос", която изглежда голяма и уредена. Именно там на ромската нова година се устройваха тържества с петел на Васильовден, разиграваха се томболи. По време на бунтовете за тока в "Столипиново" Карагьозов имаше ключова роля да успокоява хората от квартала.

Антон Карагьозов оставя съпруга и трима синове, снахи и внуци.

24plovdiv.bg изказва съболезнования на близките му!