Здравко Димитров се закани да съди бизнесмена Мартин Бурнарски

https://www.24chasa.bg/region/article/10116383 www.24chasa.bg
Здравко Димитров

Да заведе дело за клевета срещу Мартин Бурнарски се зарече кметът на Пловдив Здравко Димитров. Той е категоричен, че ще се отнесе най-строго към всеки служител, който е допуснал нарушение.

"Бурнарски и още един младеж ме обвиняват, че искам да заграбя бизнеса им. Ще се видим в съда. Няма да допусна да се очерня името ми", отсече градоначалникът.

Местният бизнесмен Бурнарски твърди, че  бил рекетиран от човек, пожелал част от бизнеса му. След като отказал, Бурнарски, който продава понички на преместваеми обекти в Пловдив, бил подложен на тормоз и постоянни проверки от общинския инспекторат.

Кметът призова собственикът на верига закусвални Мартин Бурнарски да назове бизнесмена, който го е притискал от името на общината.

Градоначалникът заяви, че след получения сигнал в комисията на Мая Манолова се самосезирал и предприели проверка относно твърденията на Бурнарски. "Докладваха ми, че тя вече е приключила и документите ще бъдат изпратени в парламентарната комисия по ревизия", допълни кметът. По предварителна информация общината била спазила всички законови процедури. "На Мая Манолова не й прави чест, че разпространява непроверена информация", заяви още кметът.

"Решението ни е да заведем дело за клевета и уронване на престижа на община Пловдив", отсече Димитров.

Той е категоричен, че такъв човек не познава. Неговите приятели се занимавали с баскетбол.