В болниците в Добричко увеличават леглата за пациенти с коронавирус

https://www.24chasa.bg/region/article/10119650 www.24chasa.bg
Болницата в Добрич СНИМКА: Архив

В лечебните заведения в Добричка област да се увеличи броят на леглата за пациенти с коронавирус от 26 август, разпореди със заповед директорът на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) - Добрич д-р Светла Ангелова.

Мярката се налага поради нарастване на заболяемостта от Ковид-19 в областта и цели осигуряване на лечението и хоспитализацията на пациенти с коронавирусна инфекция. Преструктурирането не бива да нарушава достъпа и да прекъсва осъществяваната лечебна дейност в здравните заведения.

Броят на леглата в отделението по инфекциозни болести в болницата в Добрич се увеличава на 48, разпределени в два сектора - COVID-сектор с 45 легла, разположен на 8 етаж в хирургическия корпус, и инфекциозен сектор за лечение на други нозологични единици с 3 легла, разположен в отделението по инфекциозни болести в терапевтичния корпус.

Всяко лечебно заведение за болнична помощ трябва да разкрие кабинет за триаж на пациенти съмнителни за COVID – 19. Според заповедта, болницата в Добрич трябва да поддържа готовност за оказване на медицинска помощ през периода на извънредната епидемична обстановка, чрез осигуряване на над 50% от легловия си капацитет за хоспитализация на пациенти с коронавирусна инфекция, при условията на безотказен достъп до медицинска помощ и хоспитализация при необходимост.