Отново ураганен вятър с проливен дъжд отнесе покриви в Тервелско

https://www.24chasa.bg/novini/article/10128399 www.24chasa.bg
Снимка – съборените ламарини от покрива на жилищния блок в центъра на град Тервел на 4 авуст/ СНИМКА: Дияна Райнова

Отново ураганен вятър с проливен дъжд причини щети в община Тервел – съобщават оттам. В събота между 16,30 и 17 ч стихията е ударила село Нова Камена, където за кратко се излива огромен порой. Ураганният вятър, който е преминал през селото, е

откъртил части от дограмата и покрива на училището „Отец Паисий”. „В рамките на половина километър – от парка на селото до училището беше вихрушката. Има поне 6 изкоренени дървета, да не говорим колко много са съборените и изпочупени клони” – каза Диана Илиева, зам.-кмет на община Тервел. „Село Нова Камена е много близо до село Каблешково, където вилня предишният ураган. Обастановката беше същата – става мрачно, завалява обилен дъжд и силен вятър” – добавя тя.

На 4 август през град Тервел и село Каблешково премина силен ураганен вятър, придружен с проливен дъжд и кратка градушка. От стихията тогава бяха нанесени много щети. Отнесени бяха покривът на кметството в село Каблешково, както и част от дървената конструкция на покрива на средно училище “Йордан Йовков“ в град Тервел, пострада и жилищен блок – ламариненото покритие на покрива му беше изкъртено.