Пътят от Боровци - Монтана готов до 24 септември

https://www.24chasa.bg/region/article/10136287 www.24chasa.bg
Златко Живков

15-километровата отсечка на пътя от Боровци, през Благово, Монтана, до разклона за Лом, трябва да бъде готова до 24 септември, съобщи кметът на Moнтана Златко Живков.

Второкласният път е основна комуникация на Северозападна и Югозападна България през прохода “Петрохан” на Стара планина. Той е най-пряката връзка за жителите от областите Монтана и Видин със София, както и с Дунав мост II и пристанище Лом.
Проектът се финансира общо с близо 12 милиона лева от Европейския съюз по Програмата ИНТЕРРЕГ V-A Румъния-България. Отсечката е разделена на два етапа. Първият от Боровци до Благово е готов. В момента се работи усилено по втория етап - от язовир “Чернила”, през Монтана, до изхода за Лом.
“Тази отсечка трябва да бъде завършена до 24 септември. Довършителни работи ще има на моста на река Огоста и надлеза преди разклона. Тук се намира улица “Диана”, където работят над 2000 души в големи фирми и заводи. Новият участък ще облекчи много транспорта до фирмите, където са най- големите работодатели, каза Живков.
Рехабилитацията на втория участък от 7 км стартира в края на октомври миналата година