Олимпийската шампионка Стойка Кръстева и треньорът й Стефан Петков са предложени за почетни граждани на Добрич

https://www.24chasa.bg/sport/article/10139559 www.24chasa.bg
Олимпийската шампионка Стойка Кръстева и треньорът й Стефан Петков СНИМКА: Авторката

До края на срока за получаване на предложения за Почетен гражданин на Добрич – 31 август, в секретариата на Общинския съвет са получени 2 номинации.

Първото предложение е за олимпийската шампионка по бокс Стойка Желязкова Кръстева. Тя е предложена за званието „Почетен гражданин на Добрич“ за 2021 г. от спортен клуб „БОКС“ с президент Радослав Добрев. В мотивите за предложението се посочва, че ”връх в развитието на българския бокс е златният медал на Стойка от олимпиадата в Токио т.г.

Със своя стоицизъм, упоритост, последователност, борбеност, талант и характер, със спортния си интелект тя ни доказа, че България има и ще има достойни българи, които да покоряват целия свят със своите успехи. Тя достигна върха и е пример за всеки от нас как със скромност и труд уверено реализираш мечтата си, а успехът заслужено те следва. Спортен клуб „Бокс“ – Добрич, съпътства Стойка от първите и стъпки в бокса до първата й Олимпиада в Лондон – през 2012 г.”

Втората номинация за званието „Почетен гражданин на град Добрич“ е за треньора по бокс Стефан Петков Атанасов. Номинацията е направена от президента на спортен клуб „БОКС“ Радослав Добрев с подписка от спортни деятели и граждани, начело с олимпийската шампионка Стойка Кръстева. Комисията за избор на Почетен гражданин на Добрич за 2021 г. ще заседава на 8 септември.