Арестуваха германец с пожарна-кемпер на Алепу

https://www.24chasa.bg/region/article/10145852 www.24chasa.bg
Червеният кемпер е затънал в пясъците по средата на плажа.

Германски гражданин е арестуван на Шофьорския плаж край Созопол след като нагази с пожарна, превърната в кемпер, на пясъка в защитените дюни на Алепу. Екшънът се разигра сутринта, след като на място бяха пратени полицейски екипи по разпореждане на областния управител на Бургас проф. Мария Нейкова.

34-годишният германец се бе заключил с приятелката си в червеното возило и отказваше да излезе. После обаче бе изведен насила и задържан. При ареста се държал агресивно.

В момента върви операция по извеждане на кемпера от пясъка, където е заседнал заради големите си габарити. Униформените търсят подходящо возило да го издърпат от средата на ивицата, където е затънал. Дали германецът е знаел, че навлиза неправомерно в защитена територия не е ясно, но според концесионера на съседния плаж Дюни-юг Стоян Василев в района нямало достатъчно информационни табели, които да предупреждават, че това е защитена територия.

От гумите на германското возило дюните са разровени, което е повторно нарушение, коментира шефът на Охранителна полиция Неделчо Ралев. Първото им нарушение, че въобще са навлезли на плажа, което е част от защитената зона на Алепу. Униформените проверяват кемпера и за забранени вещества.