Херо: Целта е "Арда" да влезе в първата шестица

https://www.24chasa.bg/sport/article/10157489 www.24chasa.bg
При представянето си новият треньор на "Арда" Димитър Димитров - Херо получи фланелка на отбора. СНИМКА: Ненко Станев

"Целта ще бъде влизане в първата шестица, макар че отборът не започна добре сезона. Трябва да вдигаме нивото и да печелим мачове", заяви при официалното си представяне новият треньор на "Арда" в Кърджали Димитър Димитров - Херо. Той заменя на ррпоста Николай Киров, който вече е треньор на ЦСКА. Според Херо "Арда" е една от приятните изненади в българския футбол през последните години и това се дължи предимно на предшественика му. Димитър Димитров получил поканата да поеме "Арда" от спортния директор на отбора Ивайло Петков".

"Съвсем коретно ми обясни как стоят нещата както финансово, така и като потенциал и точно тази честност ме спечели, защото аз доста съм лъган във футбола. Селекцията е неразривно свързана с бюджета. Доколкото имам информация бюджетът е в пъти по-нисък отпреди години", заяви новият треньор на кърджалийския отбор. Според него ще бъде трудно, защото тимът е напуснат от основни играчи.

"Имаме само двама крайни защитници и ще опитаме да намерим свободни играчи, но е трудно, защото трансферният прозорец затвори", каза още Херо. Той допълни, че в отбора има контузени играчи, а други се връщат след контузии и не са в добро кондиционно състояние.

Херо излезе за първи път на терена на арена
Херо излезе за първи път на терена на арена "Арда" като треньор на отбора. СНИМКА: Снимка: Авторът

По-късно Димитър Димитров беше приветстван на стадиона в Кърджали от най-заклетите фенове на "Арда". Те посрещната новият треньор с викове "Херо" и "Арда". Най-въодушевени бяха футболистите от спортно-юношеската школа в града. По-късно на стадиона в Момчилград Херо проведе първата си тренировка с отбора.

Най-върлите фенове на кърджалийския отбор приветстваха новия треньор.
Най-върлите фенове на кърджалийския отбор приветстваха новия треньор. СНИМКА: Снимка: Авторът

Най-ентусиазирани бяха играчите от детско-юношеската школа на
Най-ентусиазирани бяха играчите от детско-юношеската школа на "Арда" СНИМКА: Снимка: Авторът