Прокуратурата разследва причините за горския пожар край с. Стоманци

https://www.24chasa.bg/region/article/10160989 www.24chasa.bg
Прокуратурата

Районната прокуратура в Kърджали води досъдебно производство за изясняване на причините за възникнал пожар в борова гора в землището на кирковското село Стоманци, посочват от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив, цитирани от БТА. Разследващите органи работят по две версии - за причиняване на пожар по непредпазливост и за умишлен палеж.

От прокуратурата припомнят, че сигналът за огненото бедствие е бил подаден на 6 септември 2021 г., като първоначално пожарът е обхванал 20 дка сухи треви и храсти, а впоследствие се е разпространил и в боровата гора над селото.

По данни на полицията, засегнатите площи са стотици декари. Пожарът е загасен, а на място дежурят два екипа за бърза намеса при необходимост.

По досъдебното производство се извършват разпити на свидетели и други процесуално-следствени действия, посочват още от пресцентъра на Апелативна прокуратура. След овладяването на пожара ще бъдат извършени огледи, както и назначена комплексна пожаро-техническа и оценителна експертиза.