137 деца от Северозападна България на световно ниво на изпитите за сертификати на Кеймбридж

https://www.24chasa.bg/region/article/10164697 www.24chasa.bg
Кеймбриджският университет

Блестящи резултати на лятната изпитна сесия за международните сертификати на Кеймбридж в оторизирания изпитен център на Училища ЕВРОПА

Успешно приключи лятната изпитна сесия 2021 за международно признатите сертификати на Кеймбридж в оторизирания изпитен център на Училища ЕВРОПА към Cambridge English Language Assessment – BG015 ECET – Europe Schools.

Изпитите се проведоха в 11 града в България, което е голямо улеснение и удобство за всички желаещи от даден регион да се явят в оторизиран център, без да се налага пътуване на далечни разстояния.

Тази година кандидатите за сертификати на Кеймбридж в Северозападна България бяха 137. На изпитната сесия се явиха ученици от Монтана, Вършец, Видин, Враца, Мездра, Лом и Козлодуй. Процентът на успешно положилите изпитите надмина 90%, като за кандидатите от Монтана достигна впечатляващите 100%!

Признати от над 20 000 университети, институции и работодатели в целия свят, тези сертификати са авторитетно доказателство за високо ниво на владеене на английски език. Изпитите на Университета Кеймбридж са сред най-популярните езикови изпити в света. По статистика на именитото учебно заведение всяка година около 1,5 милиона души от целия свят проверяват и сертифицират езиковите си умения в оторизирани от университета официални изпитни центрове. Голямата популярност на тези изпити се дължи на факта, че точната и надеждна оценка, която дават, е призната от хиляди образователни институции и работодатели по целия свят.