Училищата и детските градини в община Несебър готови за новата учебна година

https://www.24chasa.bg/region/article/10167851 www.24chasa.bg
Кметът Николай Димитров обсъжда актуални въпроси с директорите на училища и детски градини.

Напълно готови за новата учебна година са всички училища и детски градини на територията на Община Несебър. Това обявиха директорите им на среща с кмета Николай Димитров в заседателната зала „Мелсас“. На нея бяха обсъдени актуални въпроси, свързани с организационната и материално-техническата обезпеченост за новия сезон и мерките за сигурност и превенция срещу разпространението на COVID-19.

Дневният ред включваше и теми по осигуреността на отоплителния есенно-зимен сезон, необходимостта от мерки за осигуряване безопасността на пътя в районите на детските градини и училищата; освежаване на спортни площадки и площадки по БДП. Бяха обсъдени и текущи ремонти дейности, които трябва да бъдат изпълнени във възможно най-кратки срокове.

Николай Димитров заяви, че местната власт винаги е в готовност да съдейства и помогне на образователните заведения на територия на Община Несебър и с навременна комуникация между институциите може да бъде намерено решение на възникнали казуси и въпроси.

Община Несебър е пряко и отговорно ангажирана с качеството на базите на училищата и детските градини на своята територия и ежегодно отделя средства от бюджета си за подобряване на средата, в която децата се учат и развиват.