Протест срещу ковид-ограниченията предизвика километрично задръстване в Кърджали

https://www.24chasa.bg/novini/article/10168976 www.24chasa.bg
Протестиращите ресторантьори блокираха за 10 минути възлово кръстовище на автогарата и предизвикаха километрично задръстване.
Протестиращите ресторантьори блокираха за 10 минути възлово кръстовище на автогарата и предизвикаха километрично задръстване. СНИМКА: Ненко Станев

Протест на ресторантьори срещу наложените им ограничителни мерки доведе до хаос в движението в центъра на Кърджали и до километрично задръстване. Собственици на заведения и работещите в тях се събраха в центъра на града, за да изразят недоволството си срещу заповедтта на здравния министър. Протестиращите направиха шествие по главната улица на Кърджали - бул. "България". Достигайки до кръговото кръстовище на автогарата, което е възлово за Кърджали, протестиращите блокираха движението в час пик. По бул. "Беломорски" и ул. "Първи май". Двете улици са част от международния път за Гърция и се образува километрична опашка от автомобили, дълга над 3 километра. Блокадата на кръстовището продължи около 10-ина минути, след което протестиращите се оттеглиха отново по бул. "България".

"Ние искаме да има някаква предвидимост в нашия бранш. Нашите искания са икономически и няма политическа намеса в протеста", заяви един от организаторите Кадир Мустафов.