Личен пример: Варненски лекар лично ваксинира децата си

https://www.24chasa.bg/region/article/10177820 www.24chasa.bg

Варненски лекар показа с пост в социалните мрежи как лично ваксинира децата си срещу COVID-19 – момиче на 16 години и момче на 12 години.
Д-р Николай Христов иска да даде пример как да можем да се предпазим от заразата като публикува снимки от ваксинирането.

“Това е всичко, което имам да кажа по въпроса за ваксинацията срещу ковид като цяло и тази на децата над 12 години, в частност“, казва в публикацията си д-р Николай Христов.

“Това красиво и умно изделие на първата снимка е дъщеря ми Зорница, която е на 16 години. На снимката е изобразено как и се поставя втората доза от ваксината на Пфайзер. Грозният, зъл и страшен лекар, който се вижда да извършва манипулацията съм аз. Не по-малко качественото изделие на втората снимка е синът ми Станислав, който е на 12 години. Упражнението и извършителят са същите, само че става дума за първа игла. Както е видно, бидейки истински мъж, младият господин беше леко притеснен в началото, но си тръгна от кабинета с усмивка на уста”, пише лекарят под кадрите с манипулацията.

Д-р Николай Христов нарича себе си “практик от първа линия“ и вярва силно в ползата от ваксинация. Той решава да сподели опита си в мрежата, за да успокои тези родители, които не са сигурни как да постъпят в началото на учебната година.