Алин, обвинен за катастрофата край Евксиноград поиска на свобода

https://www.24chasa.bg/region/article/10178826 www.24chasa.bg

Апелативният съд във Варна е отхвърлил жалбата на Алин Й. и потвърди задържането му под стража, съобщават от пресцентъра на институцията.

46-годишният варненец е в ареста от 3 септември, когато малко след
22 часа същата вечер, на пътя от к.к. Златни пясъци за Варна, в района на Евксиноград, участвал в тежко пътно-транспортно произшествие, при което са загинали трима души. Униформените установили, че мъжът седнал зад волана на управлявания от него автомобил след употреба на наркотични вещества.

В резултат на удара между управляваното от него BMW и друг автомобил, излизащ на пътя от близката бензиностанция загинаха 67-годишен французин и двамата му спътници от втората кола – негова сънародничка и англичанин. Алин Й. остава невредим след сблъсъка. При направените му тестове за алкохол и наркотици се установява, че е шофирал след употреба на амфетамин и метаамфетамин.

Състав на Апелативен съд - Варна отхвърли жалбата на обвинен за съпричиняване на пътно-транспортно произшествие с настъпила смърт на повече от едно лице при управление на МПС след употреба на наркотични вещества и потвърди наложената му от първоинстанционния съд мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Ден след катастрофата, А.Й. е привлечен като обвиняем за извършено от него престъпление.