Нарушителят с джипа от Кранево, газил хавлии на плажа, не е бил директор

https://www.24chasa.bg/region/article/10179123 www.24chasa.bg
Кадър: Нова телевизия

Мъж се разходи с джипа си между хавлиите на летовници по плажа на Кранево, разпореди на дете да си дръпне играчките, за да може да стигне до водата, слиза за малко да отстрани препятствията и продължава по прибоя.

Историята, която се разиграла на 11 септември, разказва жена, станала свидетел на случилото се пред Нова телевизия. В 13.50 ч. тя подава сигнал на тел. 112.

От кадрите, заснети от Галина Николова се вижда как, необезпокояван от никого, мъжът прави тигели по пясъка с возилото си, на сантиметри от нищо неподозиращите плажуващи.

От пресцентъра на полицията в Добрич потвърдиха случая и заявиха, че при направената на място проверка, шофьорът не е открит.

Служители на V РУ Варна намират по-късно 59-годишния мъж в близкия курорт Златни пясъци и установяван, че той не притежава свидетелство за управление, като не е ясно дали то му отнето или никога не е имал такова.

Свидетели разказват как чули джипът, който е с варненска регистрация, удря други коли преди да стигне до плажа.

„Спря преди водата, каза на една жена да махне играчките на децата, защото са на пътя му към водата, тя отказа. Той излезе от колата. Беше видимо в нетрезво състояние, залиташе и едва говореше. Разбута играчките, качи се в джипа и тръгна. Караше доста бързо”, това разказва пред Нова телевизия Галина Николова.

Според кмета на Кранево Румен Николов, мъжът е наемател на вилно селище в крайморското село и е известен в района с предизвикателното си поведение.
“Доколкото знам, работи като учител в Шуменско, но не съм сигурен какво преподава, жител е на село Осеново, община Аксаково. Виждал съм го из селото, през лятото е във вилно селище “Мура”, разбрах, че бил неадекватен по време на проверката”, допълни Николов.
Материалите от проверката ще бъдат докладвани на РИОСВ, служители на инспекцията ще решат дали нарушителят ще бъде глобен за разходката си по плажа.