Тираджията от мелето в Айтос без алкохол в кръвта, загиналият - с 0,30 промила

https://www.24chasa.bg/novini/article/10182871 www.24chasa.bg
Автомобилът, в който е пътувало семейството, е бил разцепен на две след удара в тира. Снимка: Тони Щилиянова

Отрицателна е алкохолната проба на шофьора на тира, който премаза джип в Айтос и уби 33-годишен мъж и двете му деца на 6 и 9 г., съобщиха от прокуратурата в Бургас. 0,30 промила обаче е откритият алкохол в кръвта на жертвата Нури Джемил, шофирал джипа.

Все още не е готово изследването, което трябва да установи дали водачът Валентин Вълчанов или пък загиналият Нури не са били под въздействието на упойващи вещества. 35-годишният шофьор продължава да е в тежко състояние, в реанимацията на УМБАЛ Бургас. 

Там е и 17-годишният Октай Юмер, който бе прегазен от тира докато стоял на тротоар пред горското стопанство. Негови близки съобщиха в социалните мрежи, че спешно търсят дарители на кръв за Юмер.

Вчера 33-годишният Нури Джемил и децата му Айфер и Джелил бяха погребани в родното му село Речица. Като по чудо оцеля майката Фатме, която също била в колата, но се отървала с леки наранявания. 32-годишната жена обаче е в тежко психическо състояние, казаха хора от Речица. "Притесняваме се за нея, дано намери сили да продължи", споделиха близки на семейството.