Областният управител на Ловеч: Държавата ще прави най-доброто за децата

https://www.24chasa.bg/region/article/10183147 www.24chasa.bg

"Уверявам, че държавата ще продължи да работи за децата и ще прави най-доброто, за да може те да усвояват нови знания в училища по европейски стандарти, да учат и работят спокойно в клас и да получават качествено и професионално обучение." Това каза областният управител инж. Светослав Славчев при откриването на новата учебна година в ПГМЕТ - Ловеч, училище, модернизирано по проект по ОП "Региони в растеж" и с изграден STEM център по националната програма "Изграждане на училищна STEM среда". Повтори го и на тържеството в ЧНУ "Свети Седмочисленици", където също приветства ученици, учители и родители с първия учебен ден. Догодина възпитаниците на духовно-просветния център ще учат вече в нова модерна сграда - бившия кожарски техникум, чието реновиране ще започне съвсем скоро, възложител на строително-ремонтните дейности е областната администрация. За държавата образованието със съпътстващата го инфраструктура е ключов приоритет, както и възпитаването на християнските ценности, изтъкна областният управител.

"Знанието е това, което ще ви изгради като уверени и отговорни към себе си и към останалия свят личности. То ще ви отвори нови врати, ще ви даде нови възможности, ще ви направи свободни с право на избор в своята реализация, ще ви помогне да успеете в живота и да бъдете победители" - каза още инж. Славчев, пожелавайки на всички ученици и учители в област Ловеч ползотворна, безпроблемна, пълноценна, присъствена учебна година.

Областният управител участва в тържественото откриване на новата учебна година и в СУ "Тодор Кирков" в Ловеч, съобщиха от пресцентъра на администрацията .