Търсят кръв за Октай, който пострада в катастрофата до Айтос

https://www.24chasa.bg/novini/article/10186358 www.24chasa.bg
Катастрофата с тира е станала на ул."Хаджи Димитър" в Айтос. След удара с лек автомобил камионът се е преобърнал в градска градинка. Снимка:24 часа


Остава тежко състоянието на двамата пострадали при катастрофата в Айтос.

17-годишният Октай е с опасност за живота в  Момчето има нужда от преливане на кръв.

Няма промяна в състоянието на момчето, въпреки че вчера му беше направена спешна операция. То е с черепно-мозъчна травма.

"Чрез класните ръководители беше организирана акция, най-вече сред навършилите пълнолетие ученици - дванайсетокласниците, защото нашето училище всяка година се включва много активно в кампаниите на кръводарителския център. Поддържаме тясна връзка с д-р Желязкова, директор на кръвния център. Имаше информация, че към вчерашна дата кръвта е била достатъчна, но трябва още, тъй като, отново по информация на болницата, на момчето му предстоят още много операции", каза пред БНТ Румяна Георгиева, зам.-директор на Професионалната гимназия по механоелектроника и електроника в Бургас, където учи Октай.

Тя допълни, че съучениците на Октай активно са се включили в кампанията за кръводаряване и са завели много свои познати, пълнолетни лица. Заместник-директорът на училището призова колкото се може повече хора да се включат.

Желаещите да дарят кръв могат да го направят в отделението по трансфузионна хематология в УМБАЛ-Бургас. Кръвната група няма значение. Работното му време е от 7.30 ч. до 14.00 ч.