6 години и 8 месеца затвор за шофьор, убил трима при катастрофа (Обновена)

https://www.24chasa.bg/novini/article/10188162 www.24chasa.bg
Темида

По обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Сливен днес съдът наложи ефективно наказание от 6 години и 8 месеца лишаване от свобода на Сашо Робов от Нова Загора, подсъдим за причиняване по непредпазливост смъртта на три лица, настъпила при пътно-транспортно произшествие, съобщиха от Апелативната прокуратура в Бургас. Престъпното деяние е станало на 10 септември миналата година на пътя между Стара Загора и Нова Загора, а случаят е квалифициран като "особено тежък".

По време на разследването е установено, че подсъдимият е управлявал лек автомобил в посока Нова Загора - той и спътниците му се прибирали от работа в Стара Загора. Шофьорът Робов бил бетонджия в старозагорска строителна фирма. Движил се със скорост от 101 км/ч при разрешена за пътния участък от 90 км/ч. В резултат на превишената скорост подсъдимият изгубил контрол над превозното средство и навлязъл в лентата за насрещно движение. Последвал сблъсък с правомерно движещ се насреща му лек автомобил, в който пътували две лица. След удара двата автомобила се преобърнали край пътя и се запалили. На място са починали лицата, пътуващи в правомерно движещото се превозно средство, както и спътник на подсъдимия.

Сашо Робов е лишен и от право да управлява МПС за срок от 7 години.

Присъдата на Окръжния съд в Сливен, която е постановена по реда на съкратеното производство, може да бъде обжалвана пред Апелативния съд в Бургас.