Два класа и яслена група под карантина в Търновско заради COVID

https://www.24chasa.bg/region/article/10195192 www.24chasa.bg
10 са починалите с COVID в Търновско за последните 24 ч. Снимка: Пиксабей

Паралелка гимназисти от търновска гимназия, клас от селско училище и група деца от детска градина в Свищов са под карантина заради случаи на заразени, съобщава РЗИ.

Във връзка с регистрирани два случая на COVID-19 при ученик от 10 клас в СУ „Ем. Станев“ – Велико Търново и ученик от ОУ „П. Р. Славейков“ с. Джулюница на онлайн обучение  преминават контактните 24 ученици от гимназията и 13 ученици от основен курс. По предписания на РЗИ – Велико Търново са разпоредени противоепидемични мерки - почистване и четирикратна дезинфекция на всички повърхности и помещения в училищата, преминаване от присъствено обучение към обучение в електронна среда на карантинираните ученици за срока на карантината.

Във връзка с регистриран случай на COVID-19 при дете от яслена група в ДГ „Чиполино“ гр. Свищов под карантина са поставени 15 деца, 2 педагози и 1 помощник-възпитател. Разпоредено е почистване и четирикратна дезинфекция на всички повърхности и помещения в детската градина, недопускане в детското заведение на лица от персонала и деца с прояви на остри респираторни болести и др.

През последното денонощие в област Велико Търново са диагностицирани 72 нови случаи на COVID-19. В болница с коронавирусна инфекция се лекуват 194 пациенти, а в домашна изолация са 817 заразени. 

За последните 24 часа са починали десетима души. Битката със заразата са загубили шест жени и четирима мъже от Великотърновска област.