Броят на учениците под карантина в Търновско расте, COVID и в Езиковата

https://www.24chasa.bg/region/article/10197034 www.24chasa.bg

За три дни от началото на учебната година четвърта паралелка ученици в област Велико Търново минава онлайн заради COVID. Ученик от 11-и клас в Езиковата гимназия "Проф.д-р Асен Златаров" е дал положителна проба за коронавирусна инфекция. 

За периода 05.09.2021 г. – 18.09.2021 г. за област Велико Търново е отчетена 14-дневна заболяемост от 373,5 на 100 хил. души население (червена зона, съгласно Националния план за справяне с пандемията от SARS-CoV-2). Във връзка с регистрирания случай под карантина са поставени 22 съученици, контактни на заболелия и с предписание на РЗИ – Велико Търново са разпоредени противоепидемични мерки, които включват четирикратна дезинфекция на всички повърхности и помещения в училището, преминаване от присъствено обучение към обучение в електронна среда на карантинираните ученици за срока на карантината. Преди това заради случаи на заразата при педагози и деца в дистанционна форма на обучение за 10 дни преминаха четвъртокласници от  СУ"Вела Благоева", гимназисти от  СУ"Емилиян Станев", клас в основното училище в с.Джулюница. Под карантина бяха поставени деца и персонал от яслена група в Свищов.

През последното денонощие в област Велико Търново са диагностицирани 24 нови случаи на COVID-19. В болница с усложнения на коронавирусна инфекция са 198 пациенти. 835 са в домашна изолация и на амблаторно лечение.
Починалите от началото на пандемията в област Велико Търново вече са 840, след като за последното денонощие са регистрирани мъж и жена, загубили битката с COVID.