Отново назначават РИК в Монтана служебно

https://www.24chasa.bg/region/article/10197792 www.24chasa.bg

Представителите на политическите партии в Монтана не се разбраха за състава на Районната избирателна комисия. На среща при областния управител Валери Димитров те не отстъпиха от предложенията си за председател, зам. председател и секретар с мотивите, че издигат хора добри професионалисти и с опит, участвали и досега в РИК. За провеждането на новите парламентарни избори на 14 ноември общо 13 са членовете на бъдещата РИК- Монтана. „Има такъв народ“ и ГЕРБ-СДС получават по 3 места , „БСП за България“, „Да, България“ и ДПС по две и „Изправисе, бг Ние идваме!“-1.

От „Има такъв народ“ предложиха Гита Цветкова за председател.

Според Росен Белчев от ПП ГЕРБ тяхната кандидатура юристът Валери Димитров да оглави РИК-Монтана е по- печеливша, защото тези избори ще са трудни 2 в 1, а техният представител е с богат опит и владее добре материята.

Oт коалиция „БСП за България“ пожелаха секретарското място за Камелия Александрова Илиева, а пък ДПС застана зад Галина Евгениева и останаха непреклонни в избора си.

Представителят на коалиция „Изправи се. БГ Ние идваме!“ Мая Григорова предложи Цена Димитрова за зам. председател.

.Политическите сили обаче не постигнаха разбирателство и областният управител на Монтана Валери Димитров обяви, че ще чакат решението на ЦИК.