50 деца в нужда получават учебни пособия с кампанията „Шанс за равен старт"

https://www.24chasa.bg/region/article/10197838 www.24chasa.bg
1260 лв. бяха събрани в кампанията на младите търновски ротарианци. Снимка - Ротаракт- Велико Търново
1260 лв. бяха събрани в кампанията на младите търновски ротарианци. Снимка - Ротаракт- Велико Търново

Младежите от Ротаракт - Велико Търново приключиха успешно кампанията ''Шанс за равен старт''. Тя цели да подпомогне ученици от семейства в нужда да започнат първия учебен ден наравно със съучениците си, като им осигури необходимите пособия за учебната година.
Кампанията се реализира на две нива, съобщават от организацията.
През месец август бяха организирани благотворителни събития - театрална постановка "Женска царство", Quiz турнир, концерт на "4етно" и "Идепея", спортни тренировки и щанд за ръчно направени бижута.
В периода от 20.08. до 03.09. в седем книжарници във Велико Търново имаше кампания по събиране на учебни пособия, където всеки желаещ можеше да закупи пособия и да ги остави на определените за целта места в обектите.
Средствата за закупуване на учебните пособия бяха събрани чрез благотворителните събития в продължение на един месец и чрез даренията на учебни материали в пунктовете, обособени в различни книжарници във Велико Търново.
Събитията бяха организирани, благодарение на театрален състав ''Мелпомена'' с постановката ''Женско царство''. От търновски фитнес  бяха организирани спортни тренировки на открито. За да са пълноценни тренировките от други компании бяха предоставени напитки. Беше поставен и щанд за ръчно изработени бижута. Последните събития, които се организираха, бяха куиз вечер проведена в заведение край Конниците и концерт на група ''4етно'' и трио ''Идепея''.
Сумата, събрана от всички събития, възлиза на 1260 лева. С нея ще бъдат закупени пособия и раници, с които ще се подпомогнат 50 деца от училищата СУ ''Владимир Комаров'', СУ ''Вела Благоева'' и ОУ ''П.Р. Славейков'' във Велико Търново.
Щедро дарение беше предоставено и от клуб Powwow, необходимо за 15 ученици.
Ротаракт е партньор на Ротари Интернешънъл. В него членуват млади професионалисти на възраст между 18 и 30 години.