Установиха наемателите на взривения апартамент във Варна

https://www.24chasa.bg/region/article/10199910 www.24chasa.bg

Установени са наемателите на жилището във Варна, където вчера следобед имаше взрив. Както "24" часа писа, те са наели апартамента отскоро. Щетите от взрива са само материални. По-късно през деня полицията във Варна ще оповести подробности по случая. 

В момента на инцидента в апартамента не е имало хора. Взривът е избухнал около 15.00 ч. в неделя на 15-ия етаж на жилищната сграда. Веднага след това е лумнал и сериозен пожар, но заради бързата намеса на огнеборците не се е разпространил.

От ударната вълна е избита цялата дограма на апартамента и тя пада. Няма пострадали хора, няма поражения и в околните апартаменти.

За момента властите изключват версията за взрив на газова бутилка, както и за взрив на самоделно устройство. Най-вероятно става въпрос за взрив на химически вещества от нарколаборатория.

"Най-вероятно се касае за химическа реакция или за лесно запалимо вещество, не можем да приемем, че се касае за взрив от газова бутилка, както първоначално се говореше, тъй като на мястото няма следи от такава", заяви окръжният прокурор Красимир Конов.

Кадър БНТ