Учредиха специална стипендия за олимпийската шампионка Ивет Горанова

https://www.24chasa.bg/region/article/10200761 www.24chasa.bg
Ивет Горанова с ректора проф.Мариана Божинова
Ивет Горанова с ректора проф.Мариана Божинова СНИМКА: Дима Максимова

Специална стипендия от 2000 лв. връчиха на старта на академичната година в Стопанската академия в Свищов на златната олимпийска медалистка по карате Ивет Горанова. Тя е студентка в специалност "Икономика на търговията" и специално за изключителните й спортни постижения академичната фондация "Димитър Апостолов Ценов" учреди стипендия на името на дарителя на свищовското висше училище. Тя беше връчена за пръв път на "златната" Ивет в присъствието на вицепрезидента Илияна Йотова. 

"Огромно е вълнението, както моето, така и на цялата академична общност от изключителното постижение на Ивет Горанова. Тя е нашата звезда, която ни проправя пътя. Както е упорита в спорта, в първи курс доказа, че по същия начин тя е упорита и в своето обучение", каза ректорката на СА"Д.А.Ценов" Мариана Божинова. 

Управителният съвет на фондацията е решил единодушно да поеме и всички такси до приключване на обучението на Ивет Горанова. Стопанска академия предоставя на шампионката и ваучер за получаване на учебници от академичната книжарница по всички предмети до края на обучението.

"Щастлива съм отново да присъствам на откриването на новата учебна година. Аз съм спортист и обичам да се състезавам, затова пожелавам на ръководството здраве, да се състезават силно, уверено и със самочувствие, защото нашата Академия е емблема за цялата страна.Знанията, които получаваме тук са една голяма и ценна инвестиция за нашето бъдеще ", обърна се към преподавателите и състудентите си Ивет.

Те пък и пожелаха и световна титла в каратето.