Шести съдия встъпи в длъжност в Районен съд – Лом

https://www.24chasa.bg/region/article/10201587 www.24chasa.bg

Нов съдия – Никола Делиев, встъпи в длъжност и положи клетва в Районен съд – Лом.

Никола Делиев е 33 годишен, родом от Бургас. Завършил е „Право“ в Бургаския свободен университет през 2012 г. От 2015 г. до сега е работил в Апелативна прокуратура – Бургас. От 2019 г. е докторант по граждански процес в Бургаския свободен университет, а темата на докторантурата му е „Производство по допускане и налагане на обезпечителни мерки и отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество“.

Мястото за съдия в Районен съд – Лом Никола Делиев е спечелил на конкурс през октомври 2020 г. „Искам да се занимавам с гражданско право, то е една голяма и изключително интересна юридическа територия, която дава възможност за разгръщане на мисъл и авторство!“, казва съдия Делиев.

„С встъпването в длъжност на съдия Делиев Районен съд – Лом вече е в пълен състав от шестима съдии след четири години на тежка кадрова криза и свръхнатоварване на съдиите. Сигурна съм, че с общи усилия ще преодолеем натрупаните досега проблеми и ще продължим да работим за качествено, ефективно и прозрачно правосъдие, което да отговаря на очакванията на обществото за законност и справедливост“, заяви председателят на РС – Лом Албена Миронова.