Разследват лекарска небрежност за смъртта на 18-годишен син на пловдивски адвокат

https://www.24chasa.bg/region/article/10202147 www.24chasa.bg
Адвокат Йордан Давчев /вляво/ със свой клиент.

Сред медиците има и чудовища, твърди известният юрист

Пловдивската прокуратура разследва лекарска небрежност при лечението на 18-годишния Теодор, син на известния адвокат Йордан Давчев. Момчето почина преди дни в неврохирургията университетската болница "Св. Георги", след като ударил главата си. Оставили го там за наблюдение, тъй като след инцидента повръщал. Родителите са съкрушени.

Знам, че това няма да ми върне детето, но между медиците, които много уважавам има и такива с чудовищна небрежност, от които здравната система трябва да се изчисти, заяви пред БиТиВи съсипаният адвокат Давчев.

Починалият Теодор е по-малкият му син. Големият Константин е адвокат.

От болницата уверяват, че извършват пълна проверка на случая и изказват съболезнования на близките.

Самият адвокат Давчев разказа как е молил сестрите да окажат помощ на сина му. "Отидох при тях. Бяха в пълен състав. Пушеха цигари, пиеха кафе и гледаха турски сериал. Казах им: "Помогнете! Синът ми се задушава, не може да диша", описа бащата.

Една от сестрите станала и му заявила:"Не викайте! Дадохме му силни обезболяващи и той затова не може да се събуди", описа смазаният от мъка родител. Детето издъхнало буквално пред погледа на родителите си.

Според адвокат Давчев Теодор тръгнал по някое време да повръща. След консултации с лекари родителите разбрали, че даденото му обезболяващо силно е обезвредило дихателната система. Не е могъл да повърне е си е аспирирал обратно течността в дробовете. На практика така се е задушил.

Йордан Давчев е сочен за един от най-добрите пловдивски адвокати по наказателно право. Бил е и шеф на следствието в града на тепетата. Според негови колеги нещата няма да останат потулени.