Спешно обезопасяват пътя в Айтос, на който загинаха баща и двете му деца

https://www.24chasa.bg/region/article/10213092 www.24chasa.bg
На 13 септември баща и двете му деца загинаха при тежка катастрофа с тир. Снимка: Тони Щилянова

Комисия от експерти започна огледи на опасния участък в Айтос, на който на 13 септември баща и двете му деца загинаха при тежка катастрофа с тир.

Имаше серия от протести на жителите на Айтос и околните села, в крайна сметка институциите предприеха спешни мерки.

Вече по-голямо е полицейското присъствие. Има мобилни камери на полицията, които следят за скоростта, както и мобилни кантари, които претеглят тежкотоварните камиони в Айтос, предаде БНТ.

"Вчера беше сформирана междуведомствена комисия по искане на областното пътно управление, в която беше обследван целият участък на община Айтос, от границата с община Руен до извънурбанизираната територия, до табелата на гр. Айтос. В извънурбанизираната територия е ангажимент на областното пътно управление да монтира табели", обясни - инж. Димитър Порязов, началник на ОПУ-Бургас.

Ще бъдат дублирани и два знака за преминаване от 90 към 50 км/ч скорост в населеното място. Ще бъде монтирана стационарна камера за следене на скоростта, най-вероятно ще бъдат поставени изкуствени неравности, стеснения на пътните ленти и пътната маркировка ще бъде направена наново, допълни той.