БСП-Павликени издигна Румен Радев за президент и Весела Лечева за водач

https://www.24chasa.bg/region/article/10218223 www.24chasa.bg
Весела Лечева и Христо Кавалски номинирани от социалистите в Павликени

Общинската конференция на БСП-Павликени издигна номинацията на кандидат-президентската двойка Румен Радев – Илияна Йотова. Пленумът гласува и номинации за народни представители. Издигнати са Весела Лечева и общинският председател на БСП Христо Кавалски. Номиниран беше и кметът инж. Емануил Манолов, който си направи отвод по време на събранието. Предложението на социалистите от Павликени отново е Весела Лечева да бъде водач на листата, съобщиха от организацията.

Събранието в Павликени започна с обобщение на политическата ситуация, което направи председателят Христо Кавалски. Той  атакува Нинова за позицията й спрямо кандидат-президентската двойка.
„Недопустимо е в началото на предизборната кампания за президент да няма категорична подкрепа от страна на тясното национално ръководство, в лицето на лидера на БСП и членовете на ИБ за кандидат-президентската двойка, която е харесвана и одобрявана от мнозинството социалисти“, каза Кавалски и допълни, че това е една от допуснатите грешки от страна на Корнелия Нинова на предходните парламентарни избори.

Всички решения на конференцията ще бъдат представени пред Областния съвет на партията, който трябва да подреди листата за предстоящите парламентарни избори.