Запуснато подземие в Стамболийски става модерен център, в него кметът е бил DJ

https://www.24chasa.bg/region/article/10239762 www.24chasa.bg
Георги Мараджиев /със синьото сако/ с умиление си спомня как е бил дисководещ в помещението, което сега ще преобрази в информационен център.

Снимайте се на стария площад, защото го преобразяваме, казва Георги Мараджиев

В модерен информационен център с две зали за семинари, обучения и културни прояви ще се превърне запуснатото подземие на читалището в Стамболийски. Преди много години там е била дискотеката на града, а сегашният кмет тогава е бил дисководещ срещу 7 лева надница на вечер.

Това разкри самият Георги Мараджиев. И сега възлага задачата на своя първи работодател Васил Шабанов.

"При него бях дисководещ в същото това помещение през 1983 г. Плащаше ми по 7 лева на вечер, за което съм му благодарен. Сега му възлагам да превърне същото това пространство в място за гражданите на общината", уточни кметът. От доста време обмислял как да върне към живот това помещение.

"Мястото е в много лошо състояние, като така го остави последният му наемател. Опитвахме се да намерим решение, като отново го отдадем под наем, но в крайна сметка решението е, че трябва да го използваме за културна и обществена дейност. Намерих решението, както и човека. Това е познатият на целия град Васил Шабанов, на който лично съм благодарен, защото той е моят първи работодател. Той е първият от общо двама работодатели, които съм имал през живота си, третият съм си аз от 1988 г.", разкрива Мараджиев.

Сега го прави служител на общината. Едната зала ще е с 20 места и в нея ще се правят конференции и срещи, а другата - с 60. И двете помещения ще са оборудвани с мултимедия. Там ще се провеждат представления, изложби, представяне на книги.

Следващата стъпка на Мараджиев е да върне към живот изоставеното лятно кино, което се намира срещу читалището. "Всеки, който желае, може да си направи през следващите няколко дни снимки на стария площад с шадравана, защото започваме ремонта му заедно с този на читалището и лятното кино", завършва кметът.