Иван Тотев: Очакваме Борисов отново да води листата на ГЕРБ в Пловдив

https://www.24chasa.bg/region/article/10240296 www.24chasa.bg
Иван Тотев

В листата на ГЕРБ за Пловдив-град ще има промени, но няма да са кардинални. Това заяви председателят на партията в града Иван Тотев. "Вече е завършен номинационният процес. Очакванията ни са лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново да бъде водач в Пловдив", допълни той.

Според него в следващите месеци страната ще е изправена пред предизвикателства с цената на тока, инфлацията, здравната криза. "Те трябва да бъдат решени от едно правителство, което има подкрепата на парламента", заяви Тотев. Според него е възможна актуализацията на бюджета отново да бъде на дневен ред на новото Народно събрание, което говори, че страната е в ситуация на криза.
Очакванията на областния координатор на Пловдив е ГЕРБ да има добър резултат.
Според Тотев кандидатурата на проф. Анастас Герджиков за президент на България е разбунила духовете. "Той е познат човек, с опит в изпълнителната власт като заместник-министър, втори мандат е ректор на най-голямото висше учебно заведение Софийския университет. Тотев обаче подчерта, че все още няма официална подкрепа за кандидатурата. Според него проф. Герджиков е антипод на действащия президент Радев, който показал, че не може да бъде обединител на нацията.