Димитринка Вакрилова оглави БСП-Пловдив, не подредиха листа за изборите

https://www.24chasa.bg/region/article/10245151 www.24chasa.bg
Димитринка Вакрилова

Димитринка Вакрилова бе избрана за председател на Градския съвет на БСП – Пловдив. Това решиха делегатите на конференцията, която се проведе днес. С вота на 91 от общо 103 гласували Вакрилова от временно изпълняващ длъжността стана постоянен лидер.
„Приемам този категоричен вот за огромно доверие към цялото ръководство на Градската организация, към мен и моя опит като организационен секретар в продължение на три мандата“, коментира тя след края на изборите и  благодари за подкрепата, която в сложната политическа обстановка определя като знакова.

Конференцията реши да не подрежда листата с народни представители за 16 МИР. Това ще трябва да направи Националният съвет на БСП.

От 59 номинирани в основните партийни организации, 13 се съгласиха да участват и техните кандидатури ще бъдат изпратени на „Позитано“ 20.
Делегатите препотвърдиха решението си от заседание на 6 февруари 2021 г. за кандидатпрезиденстката двойка Радев-Йотова. Пловдивската организация бе една от първите структури в страната, заявили подкрепата си.