Болницата в Силистра дава 2 години стипендия за медсестри

https://www.24chasa.bg/region/article/10265458 www.24chasa.bg
Д-р Васил Славов

Корпусът от фургони в силистренската болница, в който трябваше да бъде обособено външно ковид отделене, не функционира като такова. Причината за това е липсата на медицински сестри.

Модулният корпус е завършен през пролетта и е напълно оборудван за лечение на болни. Има стаи с легла и кислород, снабден в с необходимата апаратура, определна е и буферна зона. Седем са входовете и изходите, така че да не се смесват потоците. Сега обаче там се помещава отделението по радиология. Според директора на болницата д-р Васил Славов корпусът за по-малко от ден може да се трансформира в ковид отделение, стига да се намери медицински персонал.

В търсене на решение д-р Васил Славов предлага стипендии и гарантира трудов договор за медицински сестри. „Може дори още да са студенти или 12-ти клас в гимназиите, или вече да учат за медицински сестри - всички могат да кандидатстват – обяви директорът. - През първите две години ще получават стипендия от 300 лева месечно. През следващите две години, докато карат образованието си, ще могат да работят в границите на МБАЛ Силистра на трудов договор и ще поучават заплата“, уточни Васил Славов.