Забраняват сватби и кръщенета, екскурзии и свиждания в болниците в Монтана

https://www.24chasa.bg/region/article/10268232 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

С 524 заразени на 100 000 души население за последните 2 седмици Монтана влезе в тъмночервената зона. Въведени са нови противопидемични мерки и нови забрани. От днес до 21 октомври на територията на областта не могат да се провеждат сватби и кръщенета и други събирания от частен характер. Спират се груповите занятия в обучителните центрове – езикови, танцови, музикални школи, посещенията във фитнес зали и СПА центрове.

Кина и театри, циркове ще могат да работят с до 30% от капацитета на залите и 1,5 м разстояние между зрителите. Забраняват се и свижданията и посещенията в болниците.

Преустановяват се провеждания на конгресно-конферентни мероприятия, семинари конкурси, обучения, тимбилдинги, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма.

Здравните власти забраняват всички масови мероприятия, като музикални и други фестивали, събори, фолклорни инициативи и други с такъв характер.

Преустановяват се провежданията на масови спортни събития, както на закрито, така и на открито с изключение на включените в годишния държавен спортен календар, като същите се провеждат без публика.

Преустановяват се организирани групови посещения на музеи и галерии.

Въвежда се локален подход за преминаване на училищата към онлайн обучение в зависимост от нивото на заболеваемост.

Преустановяват се посещенията/свижданията в социалните домове. Допускат се само изключения в някои ситуации (терминално болни, по преценка на директора на институцията и въведени конкретни мерки, и др.).