Ирена Димова е водач на листата на ГЕРБ-СДС Монтана за трети път

https://www.24chasa.bg/region/article/10274760 www.24chasa.bg
Листата на ГЕРБ-СДС за Монтана

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС за Монтана Ирена Димова регистрира листата на коалицията в РИК. Присъстваха кандидатите за народни представители Драган Благоев д-р Христо Кастрев, Деян Еленков, Георги Георгиев, Полин Николаева и Калин Хайтов.
“За трети път поемам отговорността да съм водач на листата на ГЕРБ-СДС в 12 МИР- Монтана за предстоящите предсрочни парламентарни избори. Заставам начело на отбор от достойни хора, които са неразривно свързани и живеят в нашата област, познават проблемите на хората от региона, доказали са своята почтеност, знания и експертиза. Резултатът от управлението на президента Румен Радев, неговите служебни правителства и партиите, които го подкрепяха в последната половин година е видим - политическа криза, хаос, растяща инфлация, разделение в обществото, международна изолация и т.н. Време е отново да търсим това, което ни събира, а не това, което ни разделя, да водим политика на обединение, а не на противопоставяне, да правим компромиси и да взимаме решения, които са с мисъл за България и българските граждани. ГЕРБ-СДС може да постигне това, защото сме го доказали в последните 12 години. Изборът, който ни предстои на 14 ноември, не е просто между политически сили и идеологии. Той е по-скоро цивилизационен избор дали да продължаваме да затъваме в кризата, в която се намира държавата ни, или искаме отново да тръгнем по пътя на стабилността и растежа.
Подкрепата на предстоящите президентски избори за проф. Анастас Герджиков и полк. Невяна Митева е гаранция, че родината ни ще има достойни президент и вицепрезидент, които ще са олицетворение на силата и единството на нацията ни. Вярвам, че кандидат-президентската двойка ще бъдат подкрепени от мнозинството българи.
Димова бе категорична, че е време да проявим мъдрост и да спрем разделението в обществото ни. „Сигурна съм, че ГЕРБ-СДС ще затвърдят лидерската си позиция в област Монтана и ще бъдем първа политическа сила на тези избори. Листата ни е комбинация между опитни политици, доказали се експерти и млади високообразовани хора, които имат желание да се ангажират с обществения живот. Смятам, че нашата листа е най-добрият избор за област Монтана“, изтъкна Димова.
Листата на коалиция ГЕРБ-СДС включва 10 кандидати за народни представители:
1.Ирена Димова
Икономист, магистър по счетоводство и контрол. Притежава сериозен управленски опит в частния сектор. Взема участие в местната власт като, общински съветник и Председател на Комисията по Бюджет и Финанси в ОбС-Монтана. Удостоена е с най-високото отличие на община Монтана като почетен гражданин, част от баскетболния отбор “Берк- Монтана Фитинги“ през 1995г., който става носител на купата на България и шампион на страната. Народен представител в 44-то, 45-то и 46-то Народно събрание и Член на Комисии по бюджет и финанси, земеделие и енергетика. Доказан лидер, който е показал, че отстоява интересите на хората от областта и като цяло Северозападна България.
2.Драган Благоев- представител на гражданска квота от квотата на коалиционният партньор СДС Икономист по образование, Международни икономически отношения в УНСС- София. Към настоящия момент е управляващ партньор в МБАЛ – „Сити клиник“- град Монтана. Работил е в областта на външната търговия и здравеопазване, търговия и начин на внедряване на високи технологии в областта на медицината. Има значителен опит в Европейските проекти в областта на медицината. Като последния реализиран проект е „Иновативна – инвалидна количка“ на територията на област Монтана.
3.Д-р Христо Кастрев – областен координатор на ГЕРБ за област Монтана Завършил висше медицинско образование в Медицински университет град София. Специалност обща медицина и втора специалност Образна диагностика. В момента работи като общопрактикуващ лекар с голяма практика и в отделение по образна диагностика към МБАЛ- „Д-р Стамен Илиев“ в град Монтана. Дългогодишен общински съветник и по настоящем е зам.-председател на ОС- Монтана.
4.Стефан Панталеев- Магистър по стопански и финансов контрол. Той има богат управленски опит, като управител на редица Търговски дружества, бил е общински съветник и Председател на ОбС – Лом. Към настоящия момент е зам.- кмет по финанси, местно икономическо развитие и общинска собственост на община Лом. Той е в редиците на ГЕРБ още от учредяването на партията в град Лом.
5.Деян Еленков – Богат ръководен опит в сферата на транспортa и търговия. По настоящем е Председател на ОбС – Берковица.
6.Ирена Асенова – представител на гражданска квота Завършила висше медицинско образование в Медицински университет град София. Дългогодишен лекар вътрешни болести и нефрология МБАЛ „Стамен Илиев“ град Монтана. По настоящем е главен лекар в „ФЪРСТ ДИАЛИЗИС СЪРВИСИЗ БЪЛГАРИЯ“ ЕАД – диализен център Монтана.
7. Георги Георгиев – Юрист по образование Адвокат по наказателни дела с дългогодишна практика. Член на Адвокатска колегия Монтана от 23 години.
8.Полин Николаева - юрист Завършила специалност Право в УНСС – град София. Член на Контролна комисия на ГЕРБ. Тя е най- младият представител на отбора на ГЕРБ- СДС и член на МГЕРБ.
9.Калин Хайтов- Инженер - мениджър Завършил „Ел. техника“ и Индустриален Мениджмънт в Технически университет в Габрово. Магистър по Управление на Човешки Ресурси в Русенски университет и магистър по Педагогика. Дългогодишен опит в сферата на информационните технологии и телекомуникациите.
10.Александър Александров – Инженер- металург Завършил Химикотехнологичен и металургичен университет в град София степен бакалавър. Има над три годишен опит в Изпълнителна агенция по Автомобилна администрация. Общински съветник в ОбС- Монтана в периода 2015-2019г.