Делегация на турското посолство у нас посети Силистра

https://www.24chasa.bg/region/article/10277347 www.24chasa.bg
Делегация на турското посолство у нас гостува в Силистра. СНИМКА: Милен Милушев

Турция подкрепя развитието на транспортния коридор Хамза Бейли - Силистра

В Областна администрация Силистра областният управител Ели Тодорова и нейният заместник Минчо Йорданов посрещнаха посланика на Република Турция Айлин Секизкьок. Нейно превъзходителство е за първи път е в област Силистра. Тя бе придружена от десетчленна делегация, включваща и генералния консул в Бургас Сенем Гюзел.

Пред гостите, като представител на държавната власт, Ели Тодорова представи основни моменти от историята на областта, както и актуални данни за инфраструктурата, поминъка, образователното и социалното дело, културата и спорта. Акцентирано бе и върху главната задача в работата на областната администрация – изпълнение на волята на служебното правителство за провеждане на демократични избори, този път едновременно за парламент и президент.

"От Вашия разказ във въображението ми остава представата за един хубав град и за област с традиции", заяви посланик Секизкьок, пожелавайки успех в работата на г-жа Тодорова. Тя изрази и надеждата си, че и при следващото си посещение ще има възможност за повторна среща с нея като областен управител.

Дискутирана бе темата за необходимостта от развитие на въпроса с транспортния коридор по линията Хамза Бейли – Силистра, за което посланик Секизкьок заяви, че България има подкрепата на Турция. Г-жа Тодорова сподели, че наскоро на национален транспортен форум в Несебър по темата е поставен приоритет и за изграждане на Дунав мост при Силистра – Кълъраш.