Горя къща в Студено буче, има данни за палеж

https://www.24chasa.bg/novini/article/10277413 www.24chasa.bg
СНИМКА: Архив

Вчера. около 19, 30 ч. е получен сигнал за запален имот - постройка с приземен и жилищен етаж и дворно място, в село Студено буче, община Монтана, собственост на местен жител. На местопроизшествието е извършен оглед от служители на РУ в Монтана и инспектор от пожарната. В хода на огледа е установено, че вратата на стаята на приземния етаж е със счупени прозорци, както и остъклението на двукрилия прозорец в стаята.

В същото помещение е намерен и частично обгорял матрак, персон и половина, а под него - печка на твърдо гориво. Обгаряния са открити и по килима в стаята. По нейната врата имало и следи с характерен мирис на запалителна течност.

На жилищния етаж, който е с две стаи, е установено, че в едната стая е обгоряла част от килима. По прага на стаята, както и по маса в нея, също са открити следи от запалителна течност. Пред вратата на другата стая от етажа отново са намерени следи от такава течност. По случая е образувано досъдебно производство наблюдението на Районната прокуратура  в Монтана.