Постоянен арест за шофьора на ТИР от катастрофата до Елхово, в която загина четиримесечно бебе

https://www.24chasa.bg/region/article/10290076 www.24chasa.bg
Катастрофата между товарен автомобил и джип с румънска регистрация, станала на 13 октомври на обходния път край Елхово. Снимка: БТА
Катастрофата между товарен автомобил и джип с румънска регистрация, станала на 13 октомври на обходния път край Елхово. Снимка: БТА

Окръжният съд в Ямбол остави за постоянно в ареста турския шофьор на ТИР, обвинен в предизвикването на катастрофата край Елхово на 13 октомври, съобщи БТА. При сблъсъка загина четиримесечно бебе, в тежко състояние остават 28 - годишната му майка и дете на три години.
Шейсетгодишният шофьор Джемил Кабъбджа е обвинен, че е нарушил закона за движение по пътищата, предизвикал е ПТП и по непредпазливост е причинил смъртта на едно лице, тежки телесни повреди на две лица и средна телесна повреда на едно лицe, съобщи прокурор Димитър Люцканов.
Тежката катастрофа е станала на хлъзгав път, малко след 8.00 часа сутринта, на околовръстния път на Елхово. Шофьорът на ТИР-а не е успял да овладее превозното средство. Навлязъл е в насрещното платно и по този начин е предизвикал челен сблъсък с джипа, в който е пътувало четиричленното семейство, казаха още от държавното обвинение.
Според защитата на шофьора, той е опитал да избегне по-сериозен сблъсък. "Явно джипът се е движел с много висока скорост и се е блъснал в дясната част на влекача на ТИР-а", каза адвокат Димитър Димитров.
Постановената мярка за неотклонение "задържане под стража" може да бъде обжалвана в тридневен срок пред Апелативния съд в Бургас.